برگزاری کارگاه مرگ مغزی و اهدا عضو در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر/ کارگاه آموزشی " روش ایرانی شناسایی ،فراهم آوری و پشتیبانی مراکز اهدا عضو کشور"

16 خرداد 1395
کارگاه شش روزه مرگ مغزی و اهدا عضو با هماهنگی با وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی و همکاری دانشگاه علوم پزشکی و انجمن اهدای عضو ایرانیان برگزار در بوشهر برگزار شد.

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر با هماهنگی با وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی و با هدف نهادینه کردن فرهنگ اهداء عضو کارگاه کشوری " روش ایرانی شناسایی ،فراهم آوری و پشتیبانی مراکز اهدا عضو کشور" را در استان بوشهر برگزار نمود. این کارگاه به مدت شش روز و با تدریس دکتر کتایون نجفی زاده رییس اداره شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت و دکتر امید قبادی قائم ‌مقام اداره پیوند وزارت بهداشت برگزار شد.

محورهای این کارگاه شامل بررسی وضعیت کنونی اهداي عضو در ایران و استان بوشهر، نقش سایر نهادها و ارگان‌ها در ارتقاي اهداي عضو و معرفی طرح کوردیناتور پشتیبان و ضرورت اجراي آن در استان، شرایط تأیید کنندگان، بررسی پروتکل تأیید مرگ مغزي و برنامه‌ریزی اجرایی، شرایط متخصصین بیهوشی فراهم آوري، بررسی پروتکل، بررسی روش‌های مراقبت از فرد مرگ مغزي و انتقال مرگ مغزي، مکانیسم مرگ مغزي و مراحل اهداي عضو است.

مخاطبین این کارگاه هماهنگ‌کننده مرکز فراهم آوري، هماهنگ‌کننده داخل بیمارستانی، مترون ها (رابطین بیمارستانی)، بازرسین، تیم شناسایی تلفنی، پرسنل اداري، هاروست، پرسنل اتاق عمل هاروست ICU پرسنل، سفیران اهداي عضو بودند.

رییس اداره شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اهدای عضو یک موهبت است که موجب نجات زندگی بیماران می‌شود.

دکتر کتایون نجفی زاده در این کارگاه یادآور شدند: اهدای عضو یک تا هشت نفر را از مرگ حتمی نجات می‌دهد و یک تا 53 نفر نیز با اهدای نسوج از معلولیت نجات می‌یابند.
وی در این همایش که از 8 لغایت 13 خردادماه برگزارشد، اضافه کرد: میزان رضایت به اهدای عضو در ایران در سال 84 با جمعیتی حدود 70 میلیون نفر 1.7 PMP (یک در میلیون نفر) بوده که هم اکنون به 10.47 رسیده است.
دکتر نجفی زاده گفت: آمار رضایت خانواده‌ها برای اهدای عضو درگذشته زیر 30 درصد بوده در حالی که هم اکنون به حدود 70 درصد رسیده است و در برخی از استان‌ها که فرهنگ‌سازی خوبی شده و ارگان‌های فرهنگ‌ساز دست ‌به‌دست هم داده و به مردم اطلاع‌رسانی کرده‌اند آمار اهدای عضو به بالای 90 درصد رسیده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در ایران روزی 7 تا 10 مورد به دلیل نرسیدن عضو پیوندی فوت می‌کنند و این آمار شایسته کشور ایران که فرهنگ آن ایثار بوده نیست، اظهار داشت: وضعیت اهدای عضو در ایران نسبت به دنیا در سال 84، رتبه 42 بوده است ولی اکنون بافرهنگ سازی به رتبه 31 صعود کرده‌ایم.
رییس اداره شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت اهدای عضو در بوشهر، بیان کرد: با توجه به جمعیت بوشهر که حدود یک‌میلیون نفر است، PMP قابل‌قبول 48 است درحالی‌که در سال گذشته 3 نفر اهدای عضو داشته است.
قائم‌مقام رییس اداره پیوند وزارت بهداشت نیز اظهار داشت: اهدای عضو تنها موردی از نظام سلامت است که فقط نظام سلامت در آن دخیل نیست و سازمان‌های بسیاری ازجمله صداوسیما، مجمع خیرین سلامت، استانداری، شهرداری، فرمانداری، نمایندگی ولی‌فقیه، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه هنری، فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک اهدای عضو دخیل هستند.
دکتر امید قبادی با اشاره به اینکه هر یک متوفی که بر اثر مرگ مغزی دفن می‌شود، هشت نفر به همراه آن می‌میرند اضافه کرد: مسئولیت 20 درصد از پیوند اعضا در دنیا با نظام سلامت است و مابقی با دیگر سازمان‌هاست که باید سایر ارگان‌های فرهنگ‌ساز نیز در این زمینه با نظام سلامت همکاری و مشارکت جدی داشته باشند.

تمامی حقوق این سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر می باشد.